Vi har felger til alle biler som: 

Person bil 

Suv bil 

Vare bil

Bobil

Veteran bil 

Henger 

 

Ta kontakt med oss

på mail/ tlf/Facebook

eller ta turen innom oss.

Vi skreddersyr etter dine

behov og ønsker.

 

 

 

Under finner du en liste over de leverandørene

vi bruker i Viking Dekk AS!

 

Purewheels

Norgesdekk

spesialfelger

Bridgestone

dækimporten

rautamo

Ndi wheelsshop 

bilprodukter AS 

 

 

Hvordan velge felger?

 

Fine felger er med å gi bilen stil og særpreg. Felger er som ett smykke på bilen.

Viking Dekk AS har et stort utvalg av felger av høy kvalitet i alle prisklasser.

Å finne riktig felg handler derimot ikke bare om smak eller utseende. 

En felg produseres med forskjellige boltsirkler, nav og innpress som skal passe til akkurat din bil. Viking Dekk AS hjelper deg til å finne hva som passer for akuratt deg.

 

Stål eller Aluminiums felg? stålfelgen er ikke lenger så vanlig etter at aluminiums felgen gjorde sin inntreden. Stålfelger er utrolig fine og se på, men ulempene med stålfelger er ikke bare at de er tunge, men også at de ruster. Det er da vedlikehold og vask hele tiden spiller stor rolle for å bevare disse, du må være glad i og vaske og gnikke. Aluminiumsfelgen kan ruste den også, men ikke på samme måte som stålfelgen. Det at aluminiums felgen er lettere gir også støtdemperen langt bedre arbeidsforhold. Dette kan være en stor fordel om vinteren, da det er enda viktigere at hjulet til enhver tid er ned til bakken.

 

Utseendet på en felg handler også om hva som er praktisk. En åpen felg med få eiker er lettere å holde ren enn de tettere variantene. Disse kan ofte være vanskelig å få rengjort med vask. I tillegg er de tette mindre praktisk om vinteren. Snøen pakker seg lettere, og det er ikke til å unngå at man får kast i et hjul eller tre på grunn av ubalanse.

De tette felgene gjør seg ofte på mindre biler som har små bremseskiver eller tromler. På disse er de tette med på å skjule det som ellers ville vært et åpent hull. På store biler med større bremser kan det nesten være vakkert å vise frem et sett overdimensjonerte bremseskiver og kalipere. Om vinteren anbefaler vi uansett å velge det praktiske fremfor det forfengelige.

 

Er du usikker på valg av felg? Kontakt Viking Dekk AS i dag!

Vi hjelper deg gjerne med å finne det som passer akuratt deg og dine behov.